Vi har valt ut ett antal hälsoprodukter som vi rekommenderar och står för. Anledningen till att vi har flera märken är att vi tagit de bästa produkterna från respektive märke. Det är sällan ett märke är bäst på allt. Tänk på att vissa vitaminer och mineraler måste tex tas tillsammans för att kroppen ska ta upp dem. För att använda tillskott bör du veta vilka brister du har då du inte ska ta tillskott i onödan. Detta hjälper vi till med via en biokemisk reparation.

Du kan hitta rekommenderade produkter i webshopen. Här finns några märken presenterade.

Aqualogik har produkter som vi gillar då de är importerade till Sverige för sin renhet. Lerkapslarna har många kunder med magproblem blivit hjälpta av. Även deras probiotika är väldigt bra och omtyckt. De har även bipollenkapslar som visats sig effektiva mot allergier.

De allra flesta kosttillskott vi rekommenderar är från märket Holistic. Deras sortiment är ofta rent och av hög kvalitet.

Några av tillskotten vi rekommenderar är från Alpha Plus vilket kompletterar Holistics sortiment.

Det är svårt att hitta bra Omega3 på marknaden. Vi har valt att rekommendera Zinzino eftersom den köps på abonnemang (minst 6 månader). Omega3 är något 95% har för låga nivåer av, och då är abonnemang smidigt för att den inte ska bli bortglömd.

Omega 3 är en fettsyra som vi bara kan få i oss via kosten. Det finns i fet fisk samt i tex linfröolja och chiafrön. De två sistnämnda är dock inte i en form som kroppen kan ta tillgodo fullt ut, så den anses av många inte vara tillräcklig. Det viktiga med Omega 3 är att vi får i oss en balanserad mängd i förhållande till Omega 6 och Omega 9. Dock får vi i oss mycket av de två sistnämnda med dagens kosthållning, vilket innebär att vi skulle behöva äta 2 kg fet fisk i veckan för att hålla balansen utan tillskott. Det fixar inte jag, därför väljer jag att äta Omega 3 som tillskott. Det finns både som flytande och som kapslar, men vi förespråkar flytande. Du kan välja ett abonnemang med bara olja eller ett där det dessutom ingår två fettsyretester så att du får veta hur dina nivåer ser ut. Du tar ett ”stick i fingret” och skickar detta till ett oberoende labb och får tillbaka en utförlig redogörelse för dina fettbalanser. Vi hjälper dig givetvis att tolka dessa. OM det skulle visa sig att dina fettbalanser är bra, kan du säga upp ditt abonnemang och få pengarna tillbaka, för då behöver du ju inte äta extra Omega 3.

Som sockerberoende är det otroligt vanligt med obalans i våra fettsyror. Vi har lyckats banta sönder den vilket leder till depression, värk, sömnbesvär, sköra slemhinnor mm.

Maila på solbackens@solbackens.com så hjälper vi dig att beställa ett abonnemang.