Sockerberoende, kan man vara det? Föreläsning för alla!

posted in: Nyheter | 2

Bitten Jonsson, författaren till Sockerbomben 3.0, kommer till Linköping och föreläser söndagen den 13 maj. Kom och lyssna på 2 mycket intressanta timmar om beroende, vad som händer i hjärnan och hur du kan göra för att undvika sockertrollet. Bitten har lång erfarenhet av klienter och utbildar numera sockerterapeuter i Sverige.

Plats: FoodHub i Correnhuset

När: Söndagen den 13 maj, kl 19-21

Begränsat antal platser, boka din plats här:

Biljetten betalas via swishnr: 123 340 77 15, och visas på plats.

 

Såhär presenterar Bitten sig:
I år är det 30 år sedan jag kom i kontakt med ”Addiction Medicine” i USA, där det redan då var en specialitet inom medicinen. Dit har vi ännu inte nått här i Sverige, och även om mycket hänt ligger vi fortfarande åtminstone 20 år efter USA på det här området.

Jag själv har under de här åren behandlat tusentals personer i Norden och fortlöpande vidareutbildat mig i USA och deltagit i internationella vetenskapliga konferenser. Det har gett mig en djup kunskap om hjärnsjukdomen beroende och en betydande erfarenhet, som gör mig unik i Sverige och Norden.

Hjärnsjukdom, undrar du kanske? Handlar det inte i första hand om olika sorters missbruk? Men nej, så är det inte. Allt beroende börjar i hjärnan, oavsett drog.

Och det handlar dessutom om en kraft som är så mycket starkare än vad det svenska ordet beroende antyder. Därför säger jag hellre addiction, som i USA (av latinets addicere, som står för att vara slav under något eller någon).

Jag är legitimerad sjuksköterska, addictionspecialist och ADDIS®-behörig (ett diagnosverktyg för beroende) och erbjuder i dag kurser och utbildningar för personer med beroendeproblematik och för yrkesutövare.

Min ambition är att föra mina kunskaper och min erfarenhet vidare till andra för att vi ska bli fler i Sverige och Europa som kan behandla den dödliga sjukdomen addiction.

2 Responses

  1. Helen

    Hej
    undrar om du åker ut och har föreläsningar även i Västra Götaland?
    vi skulle ha tag på en föreläsare till en kursdag på jobbet, Volvo Penta i Vara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *