Därför väljer vi ekologiskt och naturligt

På Solbackens Helhetshälsa arbetar vi med hudvård ur ett ekologiskt och naturligt perspektiv. Detta med fokus både på dig och på miljön. Behandlingar och hudvårdsprodukter är en del av en större helhet. Vi människor samspelar med miljön och påverkar den hela tiden utifrån de val vi gör. Vad väljer du?

Sedan urminnes tider har vi människor tillverkat krämer, salvor, smink, kropps- och hårvårdsprodukter från växtriket. Förr visste de vilka blommor, örter och växtdelar som var bra för oss. Men i och med industrialiseringen av skönhets- och kroppsvårdsprodukter har dessa kunskaper och ingredienser i princip helt valts bort – kanske glömts bort. Sökandet efter billig och snabb framställning har gjort att de produkter som vi idag lägger på huden ger en illusion och en quickfix som dessvärre inte är särskilt långvarig och i många fall rena rama giftet – både för dig och för miljön.

En del producenter lägger till en naturlig ingrediens (sk Green Wash) som får oss att tro att hela produkten är naturlig och bra för oss. Då bir vi ju verkligen lurade. Hur bra är det egentligen att blanda en ekologisk lavendelolja med en mineralolja? Det är inte helt lätt för oss som konsumenter att välja rätt. Dessutom gäller olika lagar och regler i olika länder. Så det som anses ok utanför EU kan till och med vara förbjudet inom EU.

Med ekologisk och naturlig hudvård strävar vi istället efter ett långsiktigt resultat som varken skadar dig och din hud eller miljön. Allt du lägger på huden slussas in i kroppen. Och då vill vi ju att det ska vara BRA och NYTTIGA saker som vi lägger på huden, eller hur?

Vill du läsa mer om våra val av produkter så får du här några länkar:

Maria Åkerberg

Chokladserien

Sweden Eco

Scandinavian Herbs

 

 

Maria Åkerberg logotype

Olika produkter Sweden Eco

 

 

Chokladserien LogotypeScandinavian Herbs Logotype

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *