Äntligen har vi hittat ett ekologiskt märke som är helt fritt från syntetiska tillsatser och konservering. Inom hudvården räcker det med att det finns 1% ekologiska ingredienser i för att hela produkten ska klassas för ekologisk. Det räcker inte för oss, vi vill kunna erbjuda helt ekologiska produkter. Scandinavian herbs är ett svenskt märke där oljor och örter används som bas. Oljorna är ekologiska och 75% örterna växer vilt och handplockas på Island eftersom det finns mer mineraler i marken och mindre föroreningar i luften. Produkterna kan lukta lite olika beroende på säsong eftersom örterna anpassar sig till klimatet. Om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka, under förutsättning att hälften av produkten finns kvar i flaskan.

I våra ansiktsbehandlingar använder vi främst Maria Åkerbergs produkter.

Du kan köpa dessa produkter i vår webshop:  http://webshop.solbackens.com/

Produkter vi rekommenderar varmt:

Rengöring – Alla rengöringar som skummar innehåller tensider. Dessa misstänks vara hormonstörande men gör framförallt så att fiskarna inte kan andas. Denna rengöring är en kräm där vi inte behöver tensider. Den innehåller bland annat Blåklint, som är känt för att vara antiseptisk och rengörande. Passar därmed alla hudtyper, även problemhy.

Ansiktsvatten – rekommenderas särskilt om du använder någon form av underlagskräm som Foundation. Dessa innehåller ofta ämnen som täpper till huden. Därför är det bra att använda ansiktsvatten så att huden är ren när du går och lägger dig. Det är på natten som huden läker och återhämtar sig, och det gör den bäst när den är ren.

Havets mirakel – en underbar ansiktskräm för mogen hy. Det innebär att den är lite fetare eftersom huden blir torrare ju äldre vi blir. Denna innehåller tex Blåstång som är cellåterbyggande och därmed har viss anti-rynk effekt. Många kunder tycker också att den tar bort solskador (sk åldersfläckar)

Mirakelkräm – en lättare ansiktskräm som används främst till problemhy och rosasea. Men funkar även om du föredrar en lättare kräm. Då denna innehåller mycket Aloe vera är den även bra vid solsveda, myggbett, småsår osv.

Acnedroppar – suveräna droppar som du sätter direkt på finnarna. Mycket omtyckt.

Vårolja – perfekt kroppsolja. Ett smidigt sätt att undvika tillsatser som ofta finns i bodylotion. Denna har dessutom jojobaolja i, vilket funkar bra som solskydd (faktor 3- 7). Dock behöver huden byggas upp med oljan innan du exponerar dig för sol, så använd den gärna året om. Som bonus fungerar den även mot mygg och fästingar. Suveränt till våra fyrbenta vänner.

Klicka på bilderna för att se vad kunder har skrivit om våra rena produkter.