Scandinavian herbs är ett svenskt märke där oljor och örter används som bas. Oljorna är ekologiska och 75% av örterna växer vilt och handplockas på Island eftersom det finns mer mineraler i marken och mindre föroreningar i luften. Produkterna kan lukta lite olika beroende på säsong eftersom örterna anpassar sig till klimatet. Om du inte är nöjd får du pengarna tillbaka, under förutsättning att hälften av produkten finns kvar i flaskan.

Örter har olika unika användningsområden på människor och djur. Många örter är ursprunget till mediciner där man tar ut den verksamma beståndsdelen och tillverkar den syntetiskt i labb. Örterna har dock sällan de biverkningar som mediciner har. Därför tycker vi det är spännande med örter som alternativ för de som vill. Nedan beskriver vi de produkter vi rekommenderar för smärtlindring:

Hot shot – denna kräm är en förkylningskräm med många användningsområden. Smörj på bröstet vid förkylning och hosta, magen vid mensvärk, på halsen vid halsont, i nacken och tinningarna vid huvudvärk. Den är kärlvidgande så fungerar på den huvudvärk som beror på att kärlen upp till huvudet dragit ihop sig. Som bonus kan den även användas vid klåda samt mot acne. Väldigt populär vid halsont. Fantastisk att ha i sitt husapotek.

M-mjölk – Ett liniment som känns riktigt skön på ömma muskler, träningsvärk, trötta fötter osv. Uppskattas av kunder med krypningar i benen och används med fördel vid åderbråck då den är kärlvidgande. Innehåller örter som har antiinflammatorisk effekt.

Djävulsklo olja– innehåller örter som djävulsklo, älgört, vitpil mfl som naturligt innehåller salicylsyra och som verkar smärtlindrande. Denna används bäst på leder och ledvärk. Vår erfarenhet är att den uppskattas av de flesta med artros, gikt, hallus valgus mm. Används tillsammans med hajkräm för bästa effekt. Se referenser nedan.

Hajkräm – denna kräm innehåller bland annat Aloe vera och hajleverolja. Oljan kommer från grönlandshajen som fastnar i näten på Island, köttet används för att göra surhaj som är en delikatess på Island. Alltså inget tjuvfiske! Denna kräm gör så att djävulsklooljan går in i lederna, så dessa används med fördel tillsammans. Den har också en välgörande effekt på huden, särskilt på torr hud, eksem och psoriasis enligt våra kunder.

 

 

Klicka på bilderna för att se vad kunder har skrivit om våra rena produkter.

[aajoda-feed id=”871347″ company=”1298″  includes=”8″ hovercolor=”99cc33″ hashtags=”scandinavianherbs”]